BedrijfsjuristOrganisatie:
ROC Mondriaan

Categorie:
Bedrijfsleven

Provincie: Zuid-Holland
Standplaats: Den Haag

Aanstelling: Detachering
Datum vacature: 21-04-2017
ROC Mondriaanis een school. Onze studenten willen goed en vakkundig onderwijs. En terecht. Ook het bedrijfsleven en de overheid stellen hoge eisen aan ons werk. Aan al die wensen proberen we ? elke dag weer ? tegemoet te komen met vakkundige, innovatieve en betrokken medewerkers.
Binnen ROC Mondriaan functioneren 28 scholen die herkenbaar zijn voor studenten en bedrijfsleven. Wij verzorgen middelbaar beroepsonderwijs in verschillende branches en op verschillende niveaus. Ook bieden we educatie voor volwassenen en scholing in opdracht van bedrijven.

Het Bestuursbureau van ROC Mondriaan zoekt met ingang van heden een Bedrijfsjurist (17BS001) voor 0,8 fte ter ondersteuning van de huidige bedrijfsjurist.

Bedrijfsjurist (beleidsmedewerker)

Uren per week: 29

Locatie: Den Haag


Het Bestuursbureau is het ondersteunende bureau van het College van Bestuur en de Raad van Toezicht en staat onder leiding van de Bestuurssecretaris die de afdeling juridische zaken, het secretariaat en twee beleidsmedewerkers bestuurszaken aanstuurt.

Binnen ROC Mondriaan functioneren 28 scholen die herkenbaar zijn voor studenten, ouders en bedrijfsleven. Wij verzorgen middelbaar beroepsonderwijs in verschillende branches en op verschillende niveaus. Ook bieden we educatie voor volwassenen en scholing in opdracht van bedrijven.

Om de scholen en diensten goed te laten functioneren en problemen te voorkomen is kennis van de regelgeving op de vele terreinen waarbinnen ons bedrijf zich begeeft noodzakelijk.

Uw taken

In samenwerking met de huidige bedrijfsjurist verricht u de volgende taken:

Beleidsontwikkeling en -advisering:
 • het verzorgen van juridisch advies aan het College van Bestuur, directie en management met name op het gebied van ondernemingsrecht, privacy recht en onderwijsrecht;
 • het behandelen van bezwaarschriften en het opstellen van verweerschriften en bezwaarschriften;
 • het desgewenst voeren van verweer namens het College van Bestuur bij de behandelingen van beroepen bij de commissies van beroep en Kantongerecht;
 • het analyseren en beoordelen van diverse overeenkomsten en het opstellen van diverse overeenkomsten.

Implementatie:
 • het gevraagd en ongevraagd adviseren over de implementatie van beleid;
 • het leveren van een bijdrage aan de implementatie en evaluatie van beleid.

Kwaliteitszorg:
 • het periodiek evalueren van het effect van het beleid en het doen van verbetervoorstellen;
 • het leveren van een bijdrage aan de verantwoording van het beleidseffect.

Wat wij van u vragen
 • een afgeronde academische juridische opleiding;
 • bij voorkeur een aantal jaren ervaring in de juridische praktijk;
 • een flexibele instelling;
 • communicatieve vaardigheden op strategisch en operationeel niveau;
 • vaardigheid in het leiden en (bij)sturen van complexe processen;
 • inzicht in sociale, financieel-economische en politiek-bestuurlijke aangelegenheden;
 • vaardigheid in het afstemmen van de verschillende belangen van betrokken partijen;
 • houden van overzicht en bewaken van de planning op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

Wat wij u bieden

De aanstelling is voor één jaar en biedt uitzicht op verlenging. Op termijn biedt de aanstelling doorgroeimogelijkheden.

Wij bieden u een prettige werkomgeving bij een dynamische en op ontwikkeling gerichte organisatie. Het betreft een functie op functieniveau 11. Het salaris bedraagt minimaal € 3.071,00 en maximaal € 4.553,00 bruto bij een volledige betrekking (1 fte is 37 uur per week). Op termijn biedt de aanstelling doorgroeimogelijkheden. Daarnaast bieden wij gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering van 8,33% in december, reiskostenvergoeding, een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering en 30 vakantiedagen. Bovendien kent ROC Mondriaan goede scholings- en opleidingsmogelijkheden.

Informatie

Voor alle aanstellingen geldt dat men in beginsel op elke plek binnen ROC Mondriaan ingezet kan worden.
Voor benoeming is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Onderzoek op de social media en het opvragen van referenties en eventueel een assessment en/of proefles maken onderdeel uit van de procedure. Alleen kandidaten die aan de functie-eisen voldoen, kunnen worden uitgenodigd voor een gesprek.

Deze vacature is zowel intern als extern uitgezet. Bij geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met de heer C. van de Rotte, secretaris van het College van Bestuur, te bereiken op telefoonnummer 088-6664518. (in verband met de meivakantie van 24 april tot en met 28 april niet aanwezig)

Hebt u belangstelling voor deze functie en voldoet u aan het gewenste profiel, dan kunt u solliciteren via onze sollicitatiepagina

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.Trefwoorden: Bedrijfsjurist, Jurist, Juridisch Adviseur, Juridisch Advies, Legal, Beleid, Beleidsmedewerker, Academisch

0