Advocaat-generaalOrganisatie:
Openbaar Ministerie

Categorie:
Overheid

Provincie: Zuid-Holland
Standplaats: Den Haag

Aanstelling: Detachering
Ervaring: Meer dan 7 jaar
Datum vacature: 07-08-2017
Ben je een meester in de rechten en wil jij de belangen van onze burgers en samenleving als geheel behartigen? En deze belangen vertegenwoordigen in de rechtszaal?

Het Ressortsparket van het Openbaar Ministerie is – voor de vestigingen in Den Bosch, Den Haag, Arnhem en Amsterdam – op zoek naar een:

Advocaat-generaal

Organisatie : Openbaar Ministerie
Onderdeel : Het Ressortsparket
Standplaats : Den Bosch (1 fte), Den Haag (2 fte), Arnhem (2 fte), Amsterdam 1 (fte)
Omvang : 32 / 36 uur per week
Startdatum : In overleg en afhankelijk van opleidingsplekken

Het Ressortsparket
Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt – in samenwerking met ketenpartners - voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Het Ressortsparket zorgt voor de behandeling van alle strafzaken in hoger beroep en wordt gevormd door de vestigingen Den Bosch, Den Haag, Amsterdam en Arnhem-Leeuwarden. Daarnaast is het Ressortsparket verantwoordelijk voor de hele cassatiepraktijk van het OM. De blik van het Ressortsparket is gericht op de belangen van de burgers en de samenleving als geheel.

Advocaat-generaal
Als advocaat-generaal behandel je strafzaken in hoger beroep. Het hoger beroep bij het gerechtshof is de laatste feitelijke instantie voor de inhoudelijke behandeling van een strafzaak. Dit vraagt om een gedegen voorbereiding en een kritische en onafhankelijke benadering.

Je hebt een zelfstandige magistratelijke rol binnen afgesproken beleidskaders. Dit betekent dat je- bij de behandeling van zaken - zelfstandig beslissingen durft te nemen, met de juiste mengeling van betrokkenheid en distantie. De behandeling van omvangrijke en complexe appelzaken vindt veelal niet langs geijkte wegen plaats en vraagt om diepgaande analyses.

Het bespreken van wetgeving, jurisprudentie en vakinhoudelijke thema’s vormt een structureel onderdeel van de activiteiten. Ook is er veel aandacht voor het ‘op zitting staan’ door middel van training en intervisie met collega-AG’s.

Functieprofiel
De collega die wij zoeken, beschikt over uitstekende vakkennis, een ruime strafrechtelijke achtergrond (bij voorkeur binnen de advocatuur of de rechtspraak) en gedegen proceservaring. Je bent maatschappelijk betrokken, omgevingsbewust, sociaal vaardig en gericht op samenwerking en verbinding (binnen het Ressortsparket zelf, en met de andere parketten en de gerechtshoven). Je voelt je als zaakseigenaar verantwoordelijk voor het processuele verloop van de zaak.

Als persoon straal je ambitie en enthousiasme uit en je weet dit over te brengen op anderen. Je bent integer en hebt een uitstekende reputatie. Je beschikt over politieke- en mediagevoelige sensitiviteit en handelt hier naar.

Harde functie-eisen
  • Je hebt academisch werk- en denkniveau
  • Je hebt tenminste tien jaar aantoonbare relevante juridische ervaring, bij voorkeur in de advocatuur of de rechtspraak
  • Je voldoet aan de eisen van civiel effect
  • Je bent in het bezit van de Nederlandse nationaliteit

Wat biedt het Ressortsparket?
Een dynamische werkomgeving midden in de maatschappij. Een baan met veel afwisseling en ruimte voor eigen initiatief. Een grote mate van zelfstandigheid bij het vormgeven van de eigen functie. Er wordt een opleidingsplan op maat samengesteld. Daarnaast vindt het Ressortsparket het belangrijk om structureel in opleiding en loopbaanontwikkeling van zijn medewerkers te voorzien. Het geven van voorlichting en presentaties en het verzorgen van publicaties in (vak)bladen wordt gestimuleerd.

Het OM streeft bij de samenstelling van het personeelsbestand naar diversiteit. We zijn op zoek naar medewerkers met uiteenlopende achtergronden en met een brede maatschappelijke blik. Als OM'er dien je te allen tijde de beginselen van de rechtsstaat te verdedigen.

Arbeidsvoorwaarden
In het kader van de opleiding word je benoemd tot plaatsvervangend advocaat-generaal. Wanneer je de opleiding met goed gevolg afsluit, word je benoemd tot advocaat-generaal in vaste dienst. (Max. € 7.853,81 bij een 36-urige werkweek, salariscategorie 8 WRRA).

Inschaling tijdens het opleidingstraject is afhankelijk van opleiding en werkervaring. Daarnaast biedt het Openbaar Ministerie een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand en een goede pensioenregeling. De datum van indiensttreding is in overleg en afhankelijk van beschikbare opleidingsplekken.

Selectieprocedure
Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Inlichtingen

Voor aanvullende informatie over de functie kun je contact opnemen met mevrouw P. Spoon, op telefoonnummer 06 – 22 99 25 88.

Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met mevrouw L. Seijkens, HR-Adviseur via telefoonnummer 06 – 52 65 84 91.

Sollicitatiewijze
Heb je belangstelling voor deze vacature? Upload dan uiterlijk 3 september je motivatie en curriculum vitae via www.om.nl/werk-stage/vacatures .