Juridisch adviseur GeluidOrganisatie:
Rijksoverheid

Categorie:
Overheid

Provincie: Utrecht
Standplaats: Utrecht

Aanstelling: Detachering
Datum vacature: 12-09-2017
Juridisch adviseur Geluid
Rijkswaterstaat Corporate Dienst

Functieomschrijving
De aanleg van wegen, havens en windparken, snelheidsverhogingen, geluidsanering en gevelisolatie; het zijn allemaal onderwerpen die binnen Rijkswaterstaat vraagstukken rondom geluidsbelasting oproepen. Als juridisch adviseur geluid adviseer je al onze geledingen bij juridische kwesties op het terrein van geluidswet- en regelgeving.

Als eerstelijnsjurist adviseer je landelijke onderdelen van Rijkswaterstaat, de Bestuursstaf en het bestuur. Binnen een team van specialisten toets je de juridische houdbaarheid van (ontwerp)besluiten voor onder meer de aanleg of wijziging van droge en natte infrastructuur. Ook ondersteun je collega-juristen in de regio.

Bestuurlijk-juridische ontwikkelingen breng je helder in kaart en je maakt specialistische kennis bruikbaar voor je collega’s binnen Rijkswaterstaat. Je voert in- en extern overleg. Daarnaast draag je bij aan de ontwikkeling en evaluatie van beleid, wet- en regelgeving. Je informeert je klanten tijdig over ontwikkelingen binnen de relevante rechtsgebieden.

Als klantgerichte adviseur ben je een betrouwbare partner in juridische processen. Je onderhoudt hiertoe een relevant netwerk en zoekt de juiste mensen op om gezamenlijk adviezen tot stand te brengen. Hoewel je gericht bent op probleemoplossing houd je uiteraard wel de formele procedures, juridische regels, kaders en procedures in het oog. Ondanks de vaak strakke deadlines ga je nauwkeurig te werk. Binnen de juridische keten lever je met jouw kennis een bijdrage aan de innovatie van (advies)producten en zoek je daarbij de samenhang met aanpalende vakgebieden.

Functie-eisen
• Je hebt een wo-diploma rechten.
• Je hebt minimaal twee jaar ervaring met regelgeving rondom milieu en ruimtelijke ordening, waaronder bij voorkeur geluidsregelgeving.
• Je hebt bij voorkeur affiniteit met de technische, akoestische kanten van het geluidsrecht.
• Je bent analytisch sterk en kunt goed plannen en organiseren.
• Je hebt overtuigingskracht, bent klantgericht en kunt goed netwerken en samenwerken.
• Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
• Je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen en buiten de organisatie en handelt hiernaar.
• Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Salarisomschrijving: Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.
Maandsalaris: Min €2.996 – Max. €4.605 (bruto)
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Bijzonderheden
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Digitaal solliciteren
Solliciteer snel en gemakkelijk op deze vacature via onze sollicitatiepagina, door te klikken op de solliciteerbutton. Een ieder, ongeacht het geslacht, wordt uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld