Ervaren jurist huurrechtOrganisatie:
Woonzorg Nederland

Categorie:
Overig

Provincie: Noord-Holland
Standplaats: Amstelveen

Aanstelling: Detachering
Datum vacature: 14-11-2017
Ervaren jurist huurrecht
Senior adviseur juridische zaken
Standplaats Amstelveen, 36 uur


De juridische afdeling van Woonzorg Nederland bestaat op dit moment uit twee juristen. Ter uitbreiding van het team zoekt de afdeling een allround jurist civielrecht met een specialisme binnen het huurrecht. Je bent verantwoordelijk voor uiteenlopende onderwerpen waarbij juridische aspecten met een hoog afbreukrisico een dominante rol spelen. Hierbij werk je nauw samen met de – landelijk werkzame - clustermanagers en de bewonersconsulenten. Je werkt mee aan de kennisontwikkeling binnen de organisatie op het gebied van huurrecht. Je beantwoordt alle huurrechtelijke vraagstukken en neemt actief deel aan het Aedes juristennetwerk. Je stelt binnen je vakgebied huurrecht, normdocumenten en richtlijnen op. Je gaat jezelf specialiseren in de contractvorming met intramurale zorgverleners. Je procedeert zelf bij de Kantonrechter en de Huurcommissie. Je behandelt zelfstandig - en indien nodig in nauwe samenwerking met advocaten - alle voorkomende juridische geschillen op het gebied van contractenrecht en huurrecht. Je bent bereid om jezelf verder te ontwikkelen binnen het vastgoedrecht. Daarnaast ben je, in de rol van senior adviseur juridische zaken, coach en meewerkend voorman/-vrouw en stuur je het team aan. Op termijn komt daar nog een junior jurist bij die jij gaat begeleiden. Tot slot ben je namens de afdeling eindeverantwoordelijk voor de externe afdelingskosten, het inhuren van derden en lever je tijdig managementinformatie aan bij het Bestuur.

Ons aanbod
We bieden je veel vrijheid, zelfstandigheid en ruimte om je rol zelf in te vullen. Een uitdagend en afwisselend takenpakket binnen een moderne, open maatschappelijke onderneming met gezonde ambities. Er is ruimte voor persoonlijke groei, onder andere door aantrekkelijke opleidingsmogelijkheden. Bij Woonzorg zijn we volop aan het veranderen. Een organisatie in ontwikkeling dus, waar je als jurist medeverantwoordelijk bent voor de verdere opzet en inrichting van de juridische functie in ons bedrijf. Een interessante uitdaging waarbij we jouw enthousiasme goed kunnen gebruiken. Wij bieden een salaris in overeenstemming met de zwaarte van de functie. Voor deze functie geldt een salaris in schaal L van de cao Woondiensten (minimaal € 4.017,- en maximaal € 5.580,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur).

Je profiel
Je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding Nederlands Recht, aangevuld met specialistische opleidingen/ cursussen op het gebied van huurrecht. Je hebt minimaal acht jaar relevante en aantoonbare( proces) ervaring in het bijzonder op het gebied van het huurrecht. Je beschikt over goede mondelinge communicatieve, sociale- en onderhandelingsvaardigheden en spreekt collega’s aan indien nodig. Je bent besluitvaardig en het aansturen van een team zie je als een uitdaging. Je kijkt over grenzen van de functie heen en plaatst de dagelijkse werkzaamheden in een breder (maatschappelijk en tijds-) kader. Je hebt een hands-onmentaliteit en kunt snel de gevraagde documenten inleveren. Zonder de theorie uit het oog te verliezen is je werkwijze pragmatisch. Je levert bijvoorbeeld proactief eigen tekstvoorstellen aan voor je interne klant. Je hebt een goed gevoel voor politieke verhoudingen en juridische risico’s. Kennis en ervaring op het gebied van intramurale zorg en regelgeving omtrent Toegelaten Instellingen, alsmede ervaring met het begeleiden van een junior jurist is een pre.

Wie zijn wij?
Onze missie is helder, mensen zo lang mogelijk zelfstandig laten wonen door het bieden van comfortabele woonruimte, een hoogwaardig aanbod van diensten en uitstekende service aan kwetsbare ouderen en mensen met een beperking die beschut willen wonen. Met ruim 27.500 huurwoningen en 15.000 plaatsen in verzorgings- en verpleeghuizen heeft Woonzorg Nederland een voortrekkersrol in het verbeteren van de woonbeleving van 55-plussers. Wij maken graag kennis met innovatieve denkers en klantgerichte doeners. We bieden betekenisvol en uitdagend werk binnen een ambitieuze, open en mensgerichte maatschappelijke onderneming.

Interesse?
Upload dan vóór 27 november 2017 je motivatiebrief en cv via het online sollicitatieformulier . Voor meer informatie kun je contact opnemen met Chris Postma, senior adviseur juridische zaken, via 020-6662666. Kijk op  www.werkenbijwoonzorg.nl voor meer informatie over onze organisatie als werkgever.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.