Corporate bedrijfsjurist (32 uur)Organisatie:
de Alliantie

Categorie:
Bedrijfsleven

Provincie: Noord-Holland
Standplaats: Hilversum

Datum vacature: 29-03-2018
Contract type:Vast contract, onbepaalde tijd
Sluitingsdata:11-04-2018

Ben jij de juridische spin in het web die flexibel kan meedenken? Houd je van afwisseling? Vind je het leuk om te werken voor een grotere corporatie die in meerdere regio’s actief is en veel nieuwbouwprojecten ontwikkelt? Spreekt jou het maatschappelijk belang van de Alliantie aan? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat doet de afdeling Juridische Zaken
De afdeling Juridische Zaken bestaat uit vier bedrijfsjuristen die voor alle organisatieonderdelen van de Alliantie werken. De afdeling valt direct onder de bestuurssecretaris.

Als jurist adviseer je directie, management en medewerkers van zowel de Stichting als onze verbindingen over algemene en complexe (juridische) vraagstukken. Bij voorkeur denk je mee aan ‘de voorkant’ van een vraagstuk zodat juridische problemen worden voorkomen.

Iedere bedrijfsjurist heeft een aantal specifieke accounts en expertise. De afdeling adviseert onder andere op de volgende terreinen: verhuur, verkoop, VvE’s, projectontwikkeling & bouw, contracten met diverse leveranciers, afspraken met stakeholders, ondernemingsrecht, governance & toezicht, IT & privacy.

Wat doe jij precies?
Je belangrijkste werkzaamheden zijn het leveren van juridisch adviezen over ‘corporate’ vraagstukken. Dat wil zeggen vraagstukken die gaan over de inrichting en besturing van van Stichting de Alliantie, dus onderwerpen die ondernemingsrechtelijk van aard zijn. Omdat de Alliantie een zogenaamde toegelaten instelling is gaat het regelmatig over governancevraagstukken in het licht van de Woningwet.

Daarnaast ben je flexibel inzetbaar voor andere bedrijfsonderdelen van Stichting de Alliantie. Bijvoorbeeld voor een van de regiobedrijven waarbij je betrokken kunt worden bij huurrechtzaken of bij het opstellen en beoordelen van diverse (verbintenisrechtelijke) overeenkomsten.
Je houdt de voor je vakgebied belangrijkste ontwikkelingen bij, deelt deze kennis met de andere bedrijfsjuristen en hebt regelmatig overleg met hen .

Over de functie zegt collega bedrijfsjurist Karlijn: “ik ben betrokken bij veel verschillende juridische vraagstukken, ik ontmoet daardoor veel verschillende collega’s en stakeholders en heb veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Dat maakt elke werkdag anders!”

Wat neem je mee als succesvolle corporate bedrijfsjurist?
 • een afgeronde WO-opleiding Nederlands recht;
 • enige jaren kennis van en ervaring met het brede ondernemingsrecht, verder ben je goed thuis in het algemene vermogensrecht en het verbintenissenrecht;
 • Je hebt kennis en ervaring met een of meerdere gerelateerde onderwerpen, zoals: Woningwet (vereist), Omgevingsrecht (gewenst) en aanbestedingsrecht (mogelijk). Mocht je niet over die kennis beschikken dan heb je tenminste de bereidheid om die op te bouwen;
 • Oplossingsgerichte en flexibele instelling;
 • Gedreven, zelfstandig en proactief;
 • Verantwoordelijk en betrokken;
 • Sterk ontwikkelde communicatieve- en adviesvaardigheden.

Wat krijg je ervoor terug?
Naast een veelzijdige en afwisselende functie binnen een ambitieuze organisatie en een enthousiast team van professionals, bieden wij jou graag:
 • een jaarcontract met aansluitend vast dienstverband bij voldoende functioneren; 
 • een goed salaris, waarbij de functie is ingedeeld in CATS-schaal K conform de CAO Woondiensten; (salaris tussen € 3926 en € 5034 o.b.v. 36 uur per week). 
 • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden; b.v. een laptop en telefoon van de zaak; 
 • een nieuw betrokken modern kantoorpand op steenworp afstand van station Hilversum C.S.; 
 • veel ruimte voor initiatief, opleiding en persoonlijke ontwikkeling; 
 • een informele sfeer in een dynamische organisatie 
 • mogelijkheden tot flexibel werken, waardoor een goede balans tussen werk en privé mogelijk is.

Ben jij de corporate bedrijfsjurist die het verschil maakt?
Laat van je horen, wij gaan graag met je in gesprek!! Solliciteren kan tot en met 11 april 2018 via de 'Solliciteer'button.
Contactpersoon voor deze vacature is Lieke Franssen, bestuurssecretaris (06 41012607)

De procedure
Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, parttime, Hilversum, Corporate bedrijfsjurist, adviseur, consultant, advies, recht.