OnderzoekerOrganisatie:
Rabobank

Categorie:
Overig

Provincie: Utrecht
Standplaats: Zeist

Aanstelling: Detachering
Datum vacature: 10-04-2018
Onderzoeker
Zeist, 36 uur

De functie

Als onderzoeker voer je complexe integriteitsgevoelige, operationele onderzoeken uit naar (mogelijke) (strafrechtelijke) inbreuken op de persoonlijke, organisatorische en relationele integriteit bij eenheden van de Rabobank. Je adviseert lijnmanagement naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek tot het nemen van organisatorische en/of disciplinaire maatregelen en het nemen van schade beperkende acties gericht op de reputatie en financiële risico’s. Je maakt een onderzoeksrapportage op basis waarvan het lijnmanagement disciplinaire en/of organisatorische maatregelen kan treffen. Je neemt zonodig maatregelen ter beperking van materiële en immateriële schade, waaronder asset tracing.
Je rapporteert aan de manager over de voortgang van de onderzoeken. Als onderzoeker werk je zelfstandig en neem je beslissingen in het kader van lopende onderzoeken en geef je adviezen aan management van eenheden van de Rabobank.
Je bent met betrekking tot de aan jou toegewezen onderzoeken eerste aanspreekpunt voor interne en externe stakeholders en verantwoordelijk voor het tijdig informeren en betrekken van deze stakeholders.

Onze afdeling

Het team Fraud & Corporate Security is verantwoordelijk voor de 2e lijns aanpak van fraude en integriteitsissues binnen de Rabobank Groep. Het team is onderdeel van Compliance. Het team behandelt de alerts tgv fraude monitoring en is binnen de groep centraal aanspreekpunt voor interne en externe fraude. De onderzoekers binnen het team doen onderzoek naar interne fraudes, overtredingen van de gedragscode en de bankierseed en externe fraudes die door hun omvang en complexheid een risico vormen voor de Rabobank.

Wij vragen
• Minimaal een HBO diploma, bij voorkeur WO diploma
• Een minimaal WO denk-werkniveau gevormd door een langdurige en brede ervaring met onderzoeken (interview en desk) en kennis met betrekking tot forensisch onderzoek in een geautomatiseerde omgeving
• Minimaal 5 jaar ervaring in het doen van complexe onderzoeken (inclusief interviews en rapportages) in een relevante omgeving
• Kennis van materieel en formeel Strafrecht en Privaatrecht
• Kennis van bancaire processen en producten
• Beheerst de Nederlandse en de Engelse taal uitstekend in woord en geschrift

Je bent een zelfstandige senior professional. Door je brede ervaring in het doen van onderzoek ben je snel in staat om de juiste scope met betrekking tot een onderzoek te formuleren. Je bent in staat om de stappen binnen een onderzoek goed te plannen en te verrichten binnen de afgesproken termijn. Je hebt brede ervaring in het doen van interviews, bent vertrouwd met het maken van een interview plan en de vastlegging van een interview. Je hebt ruime en relevante ervaring in het schrijven van complexe onderzoeksrapporten. Daarnaast ben je pragmatisch en flexibel, in staat om meerdere dingen naast elkaar te doen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Je bent bereid tot het doen van een extra stap waar dat gevraagd is.

Naast de twee Rabobank kerncompetenties Samenwerkenen Klantbelang centraalstellen herken je in jezelf de volgende competenties:
• Oordeelsvorming
• Omgang met details
• Coaching/begeleiding
• Omgaan met weerstand

Wij bieden
Bij ons krijg je de ruimte om jezelf te zijn én te groeien. Bij Rabobank ontwikkel jij je voor nu, morgen en de toekomst. Zo sta jij in je kracht, werk je aan jouw ambities en samen worden we beter. Wij bieden je een maatschappelijk betrokken organisatie met heldere waarden en aandacht voor mens, leren en diversiteit. Zo maken wij het verschil, voor jou, voor ons en onze omgeving. Ruimte voor jou.

Aanvullende informatie
Neem voor vragen contact op met Marielle Jenneskens, recruiter, 0610528552.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan via de ''Solliciteer” button op deze pagina. Je motivatiebrief en CV kun je richten aan Marielle Jenneskens, recruiter. Vermeld altijd het vacaturenummer.

Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screening procedures die binnen de Rabobank gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij de Rabobank te verrichten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Zeist, Rapportages, Compliance, Onderzoeken.